18.5.2018

Nuoret kiinni työn syrjään (Kainuun Sanomat)

Hallitus sai viime viikolla eduskunnan luottamuksen opposition tehtyä välikysymyksen nuorten työehdoista – erityisesti hallituksen suunnitelmasta sallia määräaikaisen työsopimuksen teko vähintään kolme kuukautta työttömänä olleille alle 30-vuotiaille, suunnitelmasta helpottaa alle 20 henkilöä työllistävän pienyrityksen yksilöllistä irtisanomista sekä jo käytössä olevasta aktiivimallista.

Oppositio on tahallaan ohjannut julkisen keskustelun täysin väärille urille. Tarkoituksena on saada hallituksen uudistukset näyttämään työvoiman riistämiseltä ja kyykyttämiseltä, vaikka todellisuudessa toimet lisäävät työllisyyttä, vähentävät syrjäytymistä ja päivittävät työlainsäädäntöämme pohjoismaiseen suuntaan. Hallituksen erityishuolena on nuorten pitäminen mukana työmarkkinoilla ja tämä on erityisen tärkeää meillä Kainuussa, jotta saamme nuoret työnsyrjään ja pidettyä kotiseutumme elinvoimaisena.

Nuorten alle 30-vuotiaiden työllistymismahdollisuudet puolittuvat, kun he ovat olleet työttöminä yli kolme kuukautta. Tästä seuraa väistämättä syrjäytymisriski. Erityisesti nuorten kohdalla syrjäytymisriski on valtava, koska he hakevat ensimmäisiä työpaikkojaan ja niiden saamisen viivästyminen saattaa vaarantaa koko tulevan työuran kehityksen. Määräaikaisen työsopimuksen mahdollistaminen siinä vaiheessa, kun nuoren työttömyys uhkaa pitkittyä edistää nuorten pitämistä mukana työmarkkinoilla.

Oppositio näkee myös yksilöllisen irtisanomisen helpottamisen nuoria kurjistavana mörkönä, vaikka todellisuudessa se edistää pienten yritysten rohkeutta työllistää ja siten helpottaa myös nuorten pääsyä töihin. Pienyritykselle palkkaaminen on aina suuri riski ja virherekrytointi voi vaarantaa koko yrityksen toiminnan.

Kuulen usein tilanteista, joissa yritys ei uskalla tai pysty irtisanomaan työntekijää, joka ei sopeudu työyhteisööni tai hoida työtehtäviään. Tästä on seurauksena se, että pienet yritykset eivät uskalla palkata työntekijöitä, vaan pyrkivät selviytymään vajavaisella henkilöstöllä. Pienet ja keskisuuret yritykset ovat kuitenkin niitä, jotka tänä päivänä työllistävät, ja joita ehdottomasti tarvitsemme työllistämään nuoria.

Meidän on kaikin keinoin pidettävä nuoremme mukana työelämässä. Kainuussa taantuman seurauksena räjähtänyt ja jämähtänyt nuorisotyöttömyys on saatava laskettua ja siihen ei auta opposition lupailema sosiaaliturvan tason nostaminen ja sen maksattaminen yrittäjillä.

« Takaisin

Eduskunnan
RSS-syöte

Talousvaliokunnan vierailulla Varsinais-Suomessa aiheina työllisyys ja viennin tukeminen

LUE LISÄÄ »

​Valtionvarainvaliokunnan liikennejaosto vierailee Pohjois-Savossa

LUE LISÄÄ »

EERO EDUSKUNNAN SIVUILLA »

Eeron facebook ryhmä

Eeron
ajankohtaiset

-->
Tiedote: 25.6.2018

Julkisen talouden suunnitelma 2019-2022 (palautekeskustelu)

Kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe eduskunnan täysistunnossa 25.6.; puhujana edustaja Eero Suutari. Arvoisa puhemies, julkisen talouden suunnitelman kuvaus tulevien vuosien haasteista on pysäyttävää luettavaa positiivisten kasvu-uutisten keskellä. Hyvä suhdannetilanne ei ole korjannut rakenteellisia ongelmiamme. Vaikka juuri nyt talous kasvaa ja velkaantuminen vähenee, on meillä yhä ratkaisematta se, kuinka rahoitamme hyvinvointiyhteiskuntamme tärkeät palvelut hoito- ja hoivamenojen kasvaessa ja […]

Lue lisää »

Mielipidekirjoitus: 5.6.2018

Demarit eivät halua reilumpaa verotusta (Kaleva)

Timo Harakka kieltäytyi reilummasta verotuksesta (Kaleva 2.6.2018). Hän kosiskelee Oulun ja muiden kasvukeskusten asukkaita mieluummin kuin edistää reilumpaa verotusta, jossa vero maksetaan voitosta. Tilastojen mukaan noin puolet Suomen asukkaista asuu edelleen kasvukeskusten ulkopuolella. Eivätkö Demarit välitä heistä? Varainsiirtoveron tuotto on noin puolet asunnon myyntivoittoveron huojennuksista, joten tarvitaan maksimissaan vain huojennusten puolittaminen. Tai vielä vähemmän, jos […]

Lue lisää »

Kolumni: 10.8.2018

Järkibudjetti (Kainuun Sanomat)

Noususuhdanteessa – kuten juuri nyt – ei ole järkevää velkaantua holtittomasti. Meidän on jatkettava tiukkaa budjettilinjaa. Vaikka Suomen talous kasvaa jo neljättä vuotta, ei budjetista silti löydy jakovaraa. Velkaannumme edelleen ja ikääntyvä väestömme tarvitsee lisää huolenpitoa. Pysyviä uusia menolisäyksiä ei pidä tehdä. Jakovarasta keskustelu on syytä siirtää vuoden 2021 budjetin yhteyteen jolloin velkaantuminen hallituksen tavoitteiden […]

Lue lisää »

Tiedotearkistoon »

Yhteystiedot

Eero Suutari

kansanedustaja
eero.suutari@eduskunta.fi
puhelin +358 50 512 0594

Viestisi Eerolle »

Maijastiina Arvola

eduskunta-avustaja
maijastiina.arvola@eduskunta.fi
puhelin +358 46 923 1267
+358 9 432 4170

Viestisi Maijastiinalle »