29.6.2018

Nuotit tuleville vuosille (Kainuun Sanomat)

Kesälomien alla on hyvä kääntää katse hetkeksi tulevaisuuteen ja pohtia, miltä maailma näyttää lomien jälkeen. Kuluva vuosi on sujunut positiivisten talousuutisten siivittämänä. Työllisten määrä on lisääntynyt, yritystemme vienti on kasvanut ja valtiomme kassa näyttää paremmalta kuin vuosikausiin. Olemme aallonharjalla.

Talousennusteet kertovat, että talouden kasvu on nyt kiivaimmillaan ja se hidastuu tulevina vuosina. Nyt on se hetki, kun varaudumme hitaamman kasvun aikaan. Nykyhallitus on tehnyt toimenpiteitä, jotka uudistavat talouden ja työmarkkinoiden rakenteita ja tukevat kestävää talouskasvua, kuten osaavan työvoiman saatavuuden parantamiseen tähtäävät koulutukset, yritysten kasvua kannustavat verouudistukset, työttömien työnhakijoiden palveluiden uudistaminen sekä työllistymisen ja työllistämisen esteiden purkaminen.

Kun nykyinen hallitus ensi keväänä päättää työnsä, on Suomen talous valmiimpi tulevaan hitaamman kasvun aikaan. Ei kuitenkaan valmis. Seuraavan hallituksen on jatkettava tällä kaudella aloitettuja toimenpiteitä, jotta saavutamme esimerkiksi 75 prosentin työllisyysasteen, joka vaaditaan tulevaisuudessa kasvavien hoito- ja hoivamenojen kattamiseksi. Kasvun ja työllisyyden tukemista on jatkettava seuraavinakin neljänä vuotena.

Yksi tärkeimmistä kasvua tukevista tavoitteista tuleville vuosille on osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen. Osaavan työvoiman puute jarruttaa yritysten kasvua useilla alueilla ja aloilla, myös meillä Kainuussa. Avoimia työpaikkoja on nyt runsaasti, mutta suurella osalla vailla työtä olevista henkilöistä ei ole paikkoihin tarvittavaa osaamista. Työvoimapulasta kärsiville aloille suunnattuja koulutuspanostuksia on jatkettava ja yleiseen koulutustasoon on panostettava.

Lisäksi pitkällä aikavälillä ainoa asia, joka takaa pärjäämisen kansainvälisillä markkinoilla, on uudet innovaatiot. Tutkimusmenojen osuus bruttokansantuotteesta on jäänyt taantuman jäljiltä alhaiseksi. Valtion on tuettava tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä yritystemme kansainvälistymistä. Talouspoliittista ajatteluamme ja valtion tukea on kohdennettava siten, että löydämme jatkuvasti uusia aloja, joilla on nousemassa potentiaalisia menestystarinoita ja tuettava niiden kasvua.

Kolmantena erittäin tärkeänä kokonaisuutena tulevaisuuden kannalta näen liikenneverkon korjausvelan vähentämisen ja liikenneverkon kehittämisen. Tiet ovat kasvukeskuksien ulkopuolella lähes kaikkialla surkeassa kunnossa, mikä haittaa niin yksittäisiä kansalaisia kuin yritystoimintaa.

Näillä nuoteilla jatkan työtäni eduskunnassa, mutta nyt toivotan kaikille hyvää kesää!

« Takaisin

Eduskunnan
RSS-syöte

Parlamenttien välinen Artikla 13 -konferenssi kokoontui Wienissä

LUE LISÄÄ »

Vuoden 2019 talousarvioesityksen lähetekeskustelu käynnistyi tiistaina

LUE LISÄÄ »

EERO EDUSKUNNAN SIVUILLA »

Eeron facebook ryhmä

Eeron
ajankohtaiset

-->
Tiedote: 29.8.2018

Kokoomuksen Suutari ja Talvitie: Budjettiriihestä historiallinen helpotus yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaan

Kokoomuksen kansanedustajat Mari-Leena Talvitie ja Eero Suutari iloitsevat hallituksen budjettiriihessä sopimasta historiallisesta helpotuksesta yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaan. Yrittäjän perheenjäsen, joka ei omista yritystä, on jatkossa oikeutettu samaan työttömyyskorvausta. ”Muutosta on odotettu yrittäjäperheissä pitkään. Tiedän useita tapauksia, joissa perheille on tullut yllätyksenä se, että myös yrittäjän perheenjäseniltä on evätty työttömyysetuus yrittäjyyden perusteella. Jos esimerkiksi yrittäjän lapsi on […]

Lue lisää »

Mielipidekirjoitus: 5.6.2018

Demarit eivät halua reilumpaa verotusta (Kaleva)

Timo Harakka kieltäytyi reilummasta verotuksesta (Kaleva 2.6.2018). Hän kosiskelee Oulun ja muiden kasvukeskusten asukkaita mieluummin kuin edistää reilumpaa verotusta, jossa vero maksetaan voitosta. Tilastojen mukaan noin puolet Suomen asukkaista asuu edelleen kasvukeskusten ulkopuolella. Eivätkö Demarit välitä heistä? Varainsiirtoveron tuotto on noin puolet asunnon myyntivoittoveron huojennuksista, joten tarvitaan maksimissaan vain huojennusten puolittaminen. Tai vielä vähemmän, jos […]

Lue lisää »

Kolumni: 10.8.2018

Järkibudjetti (Kainuun Sanomat)

Noususuhdanteessa – kuten juuri nyt – ei ole järkevää velkaantua holtittomasti. Meidän on jatkettava tiukkaa budjettilinjaa. Vaikka Suomen talous kasvaa jo neljättä vuotta, ei budjetista silti löydy jakovaraa. Velkaannumme edelleen ja ikääntyvä väestömme tarvitsee lisää huolenpitoa. Pysyviä uusia menolisäyksiä ei pidä tehdä. Jakovarasta keskustelu on syytä siirtää vuoden 2021 budjetin yhteyteen jolloin velkaantuminen hallituksen tavoitteiden […]

Lue lisää »

Tiedotearkistoon »

Yhteystiedot

Eero Suutari

kansanedustaja
eero.suutari@eduskunta.fi
puhelin +358 50 512 0594

Viestisi Eerolle »

Maijastiina Arvola

eduskunta-avustaja
maijastiina.arvola@eduskunta.fi
puhelin +358 46 923 1267
+358 9 432 4170

Viestisi Maijastiinalle »