Facebook pixel

Osakesäästötili vahvistaa koko kansan sijoitusintoa

Kokoomuksen Suutari: Osakesäästötili vahvistaa koko kansan sijoitusintoa

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan verojaoston jäsen Eero Suutari iloitsee osakesäästötilin etenemisestä. Valtiovarainvaliokunnan mietintö osakesäästötilin verokohtelusta on valmistunut ja tiliin liittyvä lainsäädäntö on pian kokonaisuudessaan hyväksytty eduskunnassa. Aiemmin hyväksyttiin jo esitys osakesäästötilin perusteista.

”Osakesäästötili vahvistaa koko kansan sijoitusintoa. Suora osakesäästäminen on pitkässä juoksussa paras tapa kerryttää varallisuutta. Vihdoin siirrymme Suomessa kohti aitoa kansankapitalismia. Tavalliset kansalaiset pääsevät paremmin hyötymään osakesäästötilin sijoitustuottojen kautta kotimaisten yritysten menestyksestä maailmalla”, Suutari toteaa.

Sijoitusten tuotoista ja osingoista maksetaan normaalisti verot, mutta vasta siinä vaiheessa, kun tililtä nostetaan varoja. Näin piensijoittajakin pääsee hyödyntämään paremmin korkoa korolle ilmiötä. Tuoton voi sijoittaa tilin sisällä uudestaan ilman verojen maksua välissä. Uudistuksen myötä osakkeisiin sijoittavat piensijoittajat tulevat samalle viivalle suursijoittajien ja rahastosäästäjien kanssa.

”On valitettavaa, että SDP ja vihreät vastustavat tavallisten kansalaisten varallisuutta kartuttavaa uudistusta. Piensijoittaminen on yleistymässä, ja osakesäästötili vahvistaa tätä positiivista kehitystä edelleen”, Suutari sanoo.

Osakesäästötilille voi siirtää korkeintaan 50 000 euron edestä alkupääomaa. Pääoman arvo voi tilin sisällä kasvaa vapaasti asetetun 50 000 euron alkupääomarajan yli. Tarvittaessa myös palveluntarjoajaa voi vaihtaa tilin avaamisen jälkeen ilman veroseuraamuksia.

 

Lisätiedot:

Eero Suutari

050 512 0594