Facebook pixel

Yrittäjävähennys on hyödyllinen ja oikeudenmukainen

Kokoomuksen yrittäjäehdokkaat vastaavat Rinteelle: Yrittäjävähennys on hyödyllinen ja oikeudenmukainen

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra hämmästelee muiden kokoomuksen yrittäjätaustaisten kansanedustajien Harri Jaskarin, Eero Suutarin, Markku Eestilän, Kaj Turusen ja Eero Lehden kanssa sdp:n puheenjohtaja Antti Rinteen aikomuksia poistaa yrittäjävähennys.

”Yrittäjävähennys on hyödyllinen ja oikeudenmukainen. Ihmetystä herätää sdp:n halu kurittaa heitä, jotka ahkerasti tekevät työtä oman omaisuutensa likoon laittaen ja riskit kantaen”, edustajat sanovat.

Rinne väitti, että yrittäjävähennys kohdistuisi eniten tienaaviin henkilöihin. Sdp:n mukaan yrittäjävähennnys suosii hyvätuloisia. Väite ei kestä tarkempaa tarkastelua. Verohallinnon mukaan yrittäjävähennystä myönnettiin vuonna 2017 noin 364 000 henkilölle, ja suurimman osan euromääräisestä yrittäjävähennyksestä saivat ne henkilöt, jotka ansaitsivat vuodessa 35 000 – 55 000 euroa. Toiseksi suurin ryhmä olivat ne 65 000 henkilöä, joiden tulot olivat 25 000 – 35 000 euroa.

Kaiken kaikkiaan yrittäjävähennystä saaneista henkilöistä noin 82 prosenttia tienasi alle 55 000 euroa vuodessa.

Kopra ja edustajat muistuttavat, että puolueiden esittämä 75% työllisyysaste ei toteudu itsestään.

”Ilman yrittäjiä ja heidän luomiaan työpaikkoja tämä maa ei selviydy. Puolueiden tavoittelema 75% työllisyysaste ei toteudu itsestään, vaan vaatii aktiivisia toimia. Kapuloiden laittaminen työllisyyden ja yrittäjyyden rattaisiin ei edistä tätä tavoitetta, vaan hankaloittaa työpaikkojen syntymistä. Sen sijaan, että sdp:n pääkonttorilla jatkuvasti keksitään uusia ruuveja joilla kansasta tiristetetään viimeisetkin mehut, olisi hienoa, jos siellä mietittäisiin aitoja tulevaisuuteen tähtääviä ratkaisuja”, edustajat sanovat.

Kokoomus haluaa edistää yrittäjyyttä ja työntekoa Suomessa.

”Menestyvät yrittäjät ja yritykset ovat koko hyvinvointimme perusta. Yritysten menestyksen myönteiset vaikutukset heijastuvat koko yhteiskuntaan työllisyyden ja verotulojen kasvuna. Kokoomus pitää tärkeänä, että suomalaisten yrittäjien ja yritysten toimintaedellytykset ovat kunnossa nyt ja tulevaisuudessa. Verorasituksen kasvattaminen ja yrittäjyyden edellytysten heikentäminen on täysin väärää politiikkaa”, edustajat päättävät.