Facebook pixel

Eeroposti vko 9

Hei,

Tämän viikon ajankohtaiseksi asiaksi Eeropostiin nostan valtion lisäbudjetin, jolla on merkitystä Terrafamen juuri meneillään olevaan akkukemikaalitehdas -investointiin.

Valtio on päättänyt tukea Saloon rakennettavaa akkutehdashanketta kahdella miljoonalla eurolla. Tämä tehdashanke avaa koko Suomelle valtavat vientimahdollisuudet ja konkreettisesti tuo Suomen mukaan akkuteollisuuden kärkijoukkoon. Markkina on kuuma ja maailmalla tämä on se, joka vetää. Jos Suomi saa pienenkin siivun maailman markkinoista, se tulee näkymään koko kansantalouden tilanteessa. Tämä on merkittävä asia koko Suomelle.

Nyt kun saamme akkukennojen valmistustehtaan Saloon, niin BASFin akkukemikaalitehdashanke Harjavallassa, Terrafamen vastaava Sotkamossa sekä Kokkolan kemianteollisuuden ja Vaasan energiateollisuuden keskittymät muodostavat kaikki yhdessä tulevaisuudessa akkuteollisuusklusterin. Tätä klusteria tukee Suomessa jo moni asia. Se lähtee mineraaleista, joista keskeiset ovat saatavissa maaperästä ja se on ainutlaatuista maailman mittakaavassa. Lisäksi myös teollista infraa on jo hyvin valmiina. Akkuteollisuus vaatii pitkän ketjun, joka alkaa nyt olla valmistumassa Suomessa.

Tämä tulee varmistamaan Terrafamen jalostusarvon kasvun yli 200 miljoonalla.

 

Tällä viikolla kainuulaisten kansanedustajien vieraana kävi myös 50 vireää eläkeläistä. Tupa oli ihan täynnä. Tulkaa muutkin vierailulle!

 

Keväisin terveisin,

Eero