Facebook pixel

Ilmastoystävällisesti metsästä ja puusta

TIEDOTE 1.4.2019

Ilmastoystävällisesti metsästä ja puusta –seminaari 8.4.

 

Maanantaina 8.4. klo 17 Kajaanin lukion auditoriossa (Vuorikatu 2) järjestetään Ilmastoystävällisesti metsästä ja puusta –seminaari. Tilaisuudessa perehdytään asiantuntijoiden johdolla puun ja metsän kestävään käyttöön ja kuullaan näihin liittyvistä innovatiivista ja testatuista ratkaisuista. Samalla voi tulla kokeilemaan, miltä tuntuvat ja näyttävät fossiilista tuotantoa korvaamaan kehitetyt, ympäristöystävälliset puupohjaiset tuotteet.

Ilmastonmuutoksen torjuminen vaatii entistä vaikuttavampia toimia ja kunnianhimoisempia tavoitteita. Suomella on erityistä metsä- ja puunjalostusosaamista, jolla vastataan näihin haasteisiin. Metsävaramme mahdollistavat puun ympäristöystävällisen käytön, joilla korvataan mm. öljypohjaisia muoveja ja vettä tuhlaavaa puuvillaa sellupohjaisilla tuotteilla sekä betoni- ja teräsrakentamista hiilivarastoina tehokkaasti toimivilla puurakennuksilla. Puunkäyttöä on mahdollista lisätä ja tehtävä puun käytöstä osa ilmastonmuutoksen ratkaisua, ei osa ongelmaa.

Asiantuntijapuheenvuorot käyttävät metsätieteen professori emeritus Matti Kärkkäinen, MTK:n metsälinjan kenttäpäällikkö Heikki Rahko, puurakentamisen erityisasiantuntija Seppo Romppainen ja KaiCell Fibers Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kantola. Alku- ja loppusanat käyttävät kansanedustajat Marisanna Jarva ja Eero Suutari, jotka toimivat tilaisuuden järjestäjinä. Seminaaria ennen on kahvitarjoilu.

 

Lisätietoja:

Eero Suutari, p. 050 512 0594

Marisanna Jarva, p. 044 357 8828