Facebook pixel

KaiCell Fibers vihreän tekstiiliteollisuuden kärkipaikoille kiinalaiskumppanien kanssa

KaiCell Fibers Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kantola on parhaillaan suomalaisista yrityksistä ja organisaatioista koostuvan valtuuskunnan kanssa Kiinan matkalla pääministeri Juha Sipilän johdolla. ”Jukan tavoitteena on saada kainuulainen tehdashankkeemme tutuksi kiinalaisille vaikuttajille” kertoo KaiCellin hallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Eero Suutari.

Valtuuskunnan tarkoituksena on solmia yhteistyösopimuksia kiinalaisten toimijoiden kanssa. Suutari pitää merkittävänä, että valtiojohto tarjoaa tukea kansainvälisiin suhteisiin suomalaisille yrityksille. ”Kiinassa yritysyhteistyö ja valtiolliset suhteet ovat usein tiiviisti kytköksissä toisiinsa” hän lisää.

KaiCell Fibers allekirjoitti yhteistyösopimuksen kiinalaisen tekstiiliteollisuusyritys CHTC Groupin kanssa huhtikuussa, mikä oli jatkoa lokakuussa 2016 tehdylle aiesopimukselle. Sopimukset saivat jatkoa tänään, kun Kantola ja kiinalaiset yhteistyökumppanit allekirjoittivat esisopimuksen Paltamon biojalostamon investoinnista. ”Olen erittäin tyytyväinen, että KaiCellin tehdashanke on ottanut jälleen ison askeleen eteenpäin” Suutari iloitsee.

Kiina on maailman johtava viskoosivalmistaja ja siten myös muokkaamassa tekstiiliteollisuuden globaaleja trendejä. KaiCell Fibersin tavoite on valmistaa ympäristöystävällistä biotuotetta viskoositeollisuuden raaka-aineeksi. ”Suomessa kehitetylle ja ympäristöystävälliselle huipputeknologialle on kysyntää maailmalla” Suutari päättää.