Facebook pixel

Kainuulaiset kansanedustajat vaativat: Kuopion ja Kajaanin välistä P 70/79 junaparia ei saa lakkauttaa!

Kainuulaiset kansanedustajat vaativat: Kuopion ja Kajaanin välistä P 70/79 junaparia ei saa lakkauttaa!

Kainuulaiset kansanedustajat ovat erittäin huolestuneita maakuntamme saavutettavuudesta, koska VR on tehnyt päätökseen lakkauttaa kaksi keskeistä Kajaanin pikajunayhteyttä kesäkuun puolesta välistä alkaen. Lakkautukset koskevat junaa numero P 70, joka lähtee Kajaanista klo 3.55, sekä junaa P 79, joka saapuu Kajaaniin klo 1.10.

Kainuulaiset kansanedustajat pitävät esitystä pöyristyttävänä. Kansanedustajat muistuttavat, että maakuntamme saavutettavuuden kannalta oli merkittävää, että yöjunan lakkauttamisen seurauksena vuonna 2006 saatiin aikainen yhteys Kajaanista Helsinkiin ja takaisin. Nyt VR:n tavoitteena on lakkauttaa nämä korvaavat yhteydet.

”Valtio ostaa VR:ltä henkilöliikennettä vuosittain yli 30 miljoonalla eurolla. Kainuun rautateiden henkilöliikenne on suurelta osin juuri ostoliikennettä”, kansanedustajat muistuttavat.

”VR:n tulee tarkastella lippujen hintoja Kuopio-Kajaani välillä, koska nykyinen hinnoittelupolitiikka on karkottanut asiakkaat junasta. Edullisemmilla hinnoilla matkustajia olisi huomattavasti enemmän”, kansanedustajat toteavat.

Kansanedustajien näkemyksen mukaan Kajaanista on päästävä Helsinkiin aamuvarhain ja takaisin illalla niin, että juna lähtee Helsingistä klo 18–19 välillä. Kyse on myös Kainuun elinvoimasta. Toimivat junayhteydet ovat todella merkittävä asia alueemme työmatkaliikenteen sekä matkailun ja turismin kannalta. Euroopasta laiva- ja lentoyhteyksillä saapuvat matkustajat jatkavat matkaa usein junalla, koska lentoyhteydet Sisä-Suomeen ovat heikot.

”VR:llä on monopoli rautateiden henkilöliikenteessä, joten sen kuuluu määräävän markkina-aseman haltijana ylläpitää toimivat liikenneyhteydet Kainuuseen myös aamuvarhaisella ja iltamyöhällä”, päättävät kainuulaiset kansanedustajat.

Lisätietoja antavat:

kansanedustaja Raimo Piirainen p. 050 51 215 87
kansanedustaja Eero Suutari p. 050 51 205 94
kansanedustaja Timo Korhonen p. 050 51 222 38
kansanedustaja Pentti Kettunen p. 0440 296 6681