Facebook pixel

Kajaanin ammattikorkeakoululle miljoonatuki

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt korkeakouluille 10 miljoonan euron erityisavustukset, joilla kehitetään lääketieteen sekä sosiaali- ja terveysalan korkeakoulutusta. Korkeakoulutuksen kehittäminen –kärkihankkeen puitteissa myönnetystä potista hieman yli miljoona euroa on tulossa Kajaanin ammattikorkeakoulun koordinoimalle palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen koulutuksen kehittäminen -hankkeelle.

– Kajaanin ammattikorkeakoulu on Suomen pienin, mutta menestyksekkäin ammattikorkeakoulu. Olen erittäin iloinen, että myös sote-alalla olemme nousemassa Suomen kärkeen. Nyt olemme kaikilla viidellä koulutusalallamme maan parhaimmistoa, iloitsee kansanedustaja Eero Suutari.

Kajaanin ammattikorkeakoulu on reilulla 2000 opiskelijallaan varsin pieni korkeakoulu koko Suomen mittakaavassa. Koulu onkin viime vuosina panostanut vahvasti profiloitumiseen.

– On todella kova saavutus, jos 10 prosenttia hankerahoituksesta tulee ammattikorkeakoulumme koordinoimalle hankkeelle, vaikka väestöpohjamme on 1,5 prosenttia kansakunnasta, lisää Suutari.