Facebook pixel

Kokoomuksen Suutari: Huhtikuusta suomalaisen työn kuukausi

Kokoomuksen yrittäjyysvaltuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Suutari pitää hallituksen julkaisemaa yrittäjyys- ja työllisyyspakettia hyvänä jatkona aiemmin huhtikuussa esitellyille kehys- ja soteratkaisuille. Talouskasvun vauhdittamiseksi tarvitaan hänen mukaansa monipuolinen keinovalikoima.

– Pienilläkin yksittäisillä muutoksilla on merkitystä yrittäjyyden kannustavuuteen ja työpaikkojen syntymiseen kokonaiskuvassa. Mitään yhtä yksittäistä ihmelääkettä tähän ei ole olemassa.

– Painotuksen kohdistaminen mikro- ja pienyrittäjyyteen on erittäin järkevää, sillä siellä on eniten potentiaalia kasvuun ja myös selkeää tarvetta toimintaympäristön kehittämiselle.

Erityisen tyytyväinen Suutari on tulevan vuoden alussa käyttöön tulevasta yrittäjävähennyksestä. Myös investointeihin rohkaiseva yritysten verotettavasta tuloksesta tehtävästä varaus on hänen mukaansa erinomainen lisäys työkalupakkiin. Investoinnit ovat laskeneet voimakkaasti vuoden 2008 finanssikriisin ja sitä seuranneen laskusuhdanteen jälkeen.

– Kestävä kasvu lähtee ainoastaan investoinneista ja yrittäjyyden toimintaympäristön kehittämisestä. Näissä on nyt edetty reipas askel. Lisää kuitenkin tarvitaan. Paikallisen sopimisen kunnianhimoisille ratkaisuille on edelleen voimakasta tilausta.