Facebook pixel

Kokoomusedustaja Suutari: Onko Postin valtio-omisteisuus enää kohta perusteltua?

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Suutari on jättänyt tämän viikon alussa kirjallisen kysymyksen Postin markkinahäiriöitä aiheuttavasta toiminnasta valtioyhtiöasemansa turvin sosiaali- ja terveysmarkkinoilla.

”Olen saanut usean eri lähteen kautta tietoja, että Posti on tehnyt kaikessa hiljaisuudessa useita ostotarjouksia sote-alan yrityksistä vuoden 2017 aikana. Posti käyttää hyväkseen valtio-omisteista asemaansa sekä suurta tasettaan ostamalla pienemmät toimijat pois markkinoilta ennen kuin sote-uudistus on edes astunut voimaan” Suutari sanoo.

Suutari kysyy kirjallisessa kysymyksessään asiasta vastaavalta omistajaohjausministeri Mika Lintilältä, mitä toimenpiteitä hän aikoo tehdä, jotta Posti ei muutu valtio-omisteiseksi monialakonserniksi. ”Postin toiminta on aggressiivista, häiritsee markkinoiden toimintaa sekä Posti käyttää hyväkseen valtioyhtiöasemaansa sote-markkinoilla” Suutari kirjoittaa.

Yrittäjäkansanedustaja Suutari ei pidä Postin toimintaa millään muotoa reilun kilpailun mukaisena. ”Julkisen toimijan tehtävä on markkinoiden ja kilpailukyvyn ylläpitäminen – ei oman valtioyhtiöaseman säädytön hyväksikäyttö” Suutari päättää.

Kirjallinen kysymys löytyy kokonaisuudessaan eduskunnan nettisivuilta: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_405+2017.aspx