Facebook pixel

Kuljetustuki budjettiriihessä (Kainuun Sanomat)

Tuomas Kettunen väitti mielipidekirjoituksessaan (Kainuun Sanomat 25.8.2017) valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) lakkauttavan alueellisen kuljetustuen ensi vuoden budjetissa.

Tämä ei pidä paikkaansa. Ministeri Orpo ei ole esittänyt tuen lakkauttamista. Sen sijaan alueellista kuljetustukea päätettiin vuonna 2014 jatkaa määräaikaisena vuoden 2017 loppuun.

Tukea käsitellään parhaillaan budjettiriihessä ja valtiovarainministeriö on esittänyt, ettei tukea jatketa. Valtiovarainministeriön tapana ei ole tehdä esityksiä uusista menoista.

Työ- ja elinkeinoministeriö sen sijaan jatkaisi tukea.

Olen itse ollut neuvottelemassa ja vaikuttamassa Pohjois-Suomen alueelliseen tukeen Kainuun kansanedustajien puolesta vuonna 2014. Tämä vaikuttamistyö on jatkunut hartiavoimin myös vuonna 2017.

Yhteistyö ja keskustelut Pohjois-Suomen yrittäjien, kauppakamareiden ja muiden edustajien kanssa on ollut tiivistä. Olemme myös tavanneet ministeri Orpon Pohjois-Suomen yrittäjien edustajien kanssa.

Viesti tuen elintärkeydestä pitkien etäisyyksien ja harvaan asutun Pohjois-Suomen yrityksille on viety eteenpäin ministerille.

On väärin väittää, että ministeri Orpon tavoitteena olisi lakkauttaa määräaikaisena asetettu kuljetustuki hallituksen neuvotteluissa. Budjettiriihi rakentuu kaikkien hallituspuolueiden yhteistyönä ja siinä kannetaan huolta koko Suomen kilpailukyvystä sekä yritysten toimintamahdollisuuksista.

 

Eero Suutari

Kansanedustaja (kok)

Kajaani