Facebook pixel

MP Arkadian puheenjohtaja Suutari: Moottoripyörät entistä vahvemmin osaksi liikkumista

Kokoomuksen kansanedustaja Eero Suutari kiittää parlamentaarista työryhmää liikenteen päästövähennysten väliraportista. ”Työryhmä on nähnyt laaja-alaisesti liikenteen kehittämistarpeet sekä huomioinut samalla ympäristökuormituksen vähentämisen” Suutari sanoo.

Erityisen tyytyväinen eduskunnan MP Arkadian puheenjohtaja on moottoripyörien huomioon ottamiseen osana liikkumista. ”Raportin laatijat ovat ymmärtäneet kaksipyöräisten mahdollisuudet osana tulevaisuuden sujuvampaa liikkumista ja pienempää ympäristökuormitusta” Suutari sanoo.

Parlamentaarisesti valmisteltu kokonaisuus on oikeudenmukainen myös alueellisesti ja se ottaa huomioon työmatkaliikenteen edistämisen eri liikennevälineillä. ”Myös 2-pyörästrategia on osa vähäpäästöisempää ja jouhevampaa työmatkaliikennettä” Suutari toteaa. Suutari muistuttaakin, että moottoripyörä on erinomainen vaihtoehto työmatkaliikkujalle. Ruuhkissa moottoripyörä on nopein vaihtoehto, minkä lisäksi parkkeeraus vie vähemmän tilaa kuin auton.

”Tältä pohjalta on hyvä jatkaa ja viedä maaliin kansallisen energia- ja ilmastostrategian liikennepäästöjen vähentämistavoite” Suutari päättää.