Facebook pixel

MP Arkadian puheenjohtaja Suutari: oikeudenmukaisuus voitti MP-veron kaaduttua

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan moottoripyöräkerho MP Arkadian puheenjohtaja Eero Suutari iloitsee moottoripyörä- ja veneveron perumista. Päätös tehtiin yhteisymmärryksessä hallituspuolueiden kesken.

Moottoripyörävero olisi toteutuessaan lisännyt eriarvoisuutta auton ja moottoripyörän välillä, mitä Suutari on pitänyt moitittavana hallitusohjelman laadinnasta lähtien. ”Olen myös nähnyt tällaiset harrastusomaisuuteen kohdistuvat verot uutena ja vaarallisena verolajina”, Suutari jatkaa. ”Ne eivät myöskään ole Kokoomuksen puolueohjelman tai linjan mukaisia”.

Suutari muistuttaa, että laskelmien mukaan moottoripyöräveron tuotto olisi ollut kansantaloudellisesti jopa negatiivinen. Vero olisi ollut myös haitallinen kaikin puolin työllisyydelle, joka on hienoisessa kasvussa. Veron voimaantulo olisi lisäksi merkinnyt kuoliniskua alan kaupalle, joka on ollut henkitoreissaan jo usean vuoden ajan. Moottoripyörien myynti on romahtanut kymmenessä vuodessa noin 12 000 pyörästä 3 000 myytyyn pyörään vuodessa.  ”Ala pidetään veron kaaduttua liikkeessä eikä sitä pysäytetä” Suutari päättää.